Vår Historia

Optagonen AB Händelser

Namnbyten förekommer i alla branscher. När detta händer är det oftast en indikation på förändring i bolagets vision eller en förändring i bolagets grundläggande värderingar som man då väljer att ta ett nytt kliv med ett nytt namn. Workshop Deluxe har varit varumärket på alla workshops som ägt rum sedan 2014. I bolaget satt Calle Mörck och Fredrik Alsgren som skötte det administrativa för en fungerande verksamhet tillsammans med David Ekman som inspiratör/säljare. Tillsammans med musikproducenter som konsulter har man inspirerat ungdomar till att göra musik genom att lära eleverna hur man skriver text och sjunger i en mikrofon framgångsrikt runt om i Sverige, från Trelleborg till Nordmaling.

År 2016 – 2017

Ett avgörande år för Workshop Deluxe

Nu när man har byggt upp en fungerande modell med ett antal workshops i månaden bestämmer man sig för att växa. Grundarna bestämmer sig att starta bolaget Optagonen AB. Redan samma år under augusti kliver Daniel Pagrotsky in som Affärsutvecklare/Säljare. Daniel Pagrotsky som då avslutat sin tjänst som VD på theworldofshoes.com tackar då ja till erbjudandet. Parallellt jobbar David med ett projekt med Brunnsbo musikklass "Ubåtssafari". Till hjälp träffar han Uygar Duzgun (artistnamn Scott Millien) som producerar och mixar låten och efter ett lyckat resultat frågar man även Uygar om han vill följa med på workshops-resan, vilket Uygar går med på och börjar åka ut på workshops.

År 2018

En ny styrelse

Uygar Duzgun med en teknisk utbildning och som jobbat som musikproducent under hela sitt professionella liv brinner också för förändring och gemenskap. Samarbetet med Workshop Deluxe ökar och Uygar erbjuds en plats i styrelsen för att vara med i utvecklingen samt bygga upp den digitala delen runt organisationen. Man tar även in Mattias Asserståhl i styrelsen för vidareutveckling. Därefter lämnar Calle och Fredrik sina poster. Efter en lyckad lansering av Ubåtssafari får Workshop Deluxe även en media-boost från bland annat GP, SVT och P4 som fortsätter täcka oss under åren. Resultaten blir allt proffsigare och omtalade bland skolor och media, med utgångspunk att ”alla” kan låta som trovärdiga popartister.

År 2019 – 2020

Nå ut, inspirera och förändra

Nu har Optagonen AB dubblat antalet workshops samt utvecklat ett nätverk man skapat genom åren. Vi kan erbjuda fler workshops med fler inriktningar för att nå ut till fler men främst för att kunna vara en del av en större rörelse för inspiration och förbättring på många samhällsplan. Men alla ville inte bli större och har inte samma vision.

Då det finns oskiljaktiga tvivel på att expandera genom att nå ut till konst, dans, teater och film så blev det istället att de olika parter nu delade upp sig och gick sin egna väg.

Optagonen AB behåller alla producenter och låtskrivare som jobbat under åren för att fortsätta med en fungerande arbetsmodell. Vi på Optagonen AB vill fortsätta sprida den glädje och erfarenhet vi gjort sedan 2014 med ständigt förbättrade produktioner och workshops

Artikeln ändrades: 4-dec-2019
Artikeln uppdateras i samband med förändring i organisationen 

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi hjälper gärna till att hitta kreativa sätt att hålla kultur Sverige levande. [X]