SAGOTAJM.

INSPIRERA · SKAPA · FÖRÄNDRA

SAGOTAJM – LÄSGLÄDJE FÖR BARN

“Att slåss med troll, befria prinsessor och döda varulvar, det är att leva.”
– August Strindberg

Sagotajm är en författar-workshop där deltagarna lär sig skriva sin egen saga. Läsglädjen väcks till liv och deltagarna får berättelsen publicerad som text och ljudbok på plattformar såsom Spotify, YouTube, Apple Music m.m. Vi spelar in ljudeffekter på plats för att sätta liv i berättelsen och ge en ny dimension i sagorna.

Berättelsen läses in i vår studio av författare för att publiceras som ljudbok. Sagotajm finns även som en online-workshop och är helt digital. Den här typen av workshop fungerar i miljöer där man talar med små bokstäver, som i bibliotek, men fungerar även utmärkt på andra platser som klassrum och är anpassningsbar.

0 / 1

Pedagogiskt lär vi oss hur okomplicerat det är att skriva sagor genom att tänka i enkla banor. Med Sagotajm lär vi oss ett nytt sätt att läsa böcker genom att använda ljud och fantasi.

0 / 2

Barnen samarbetar och bestämmer händelser, ritar
bilder och spelar in ljudeffekter såsom fotspår och
andra effekter för att bygga upp spänning i berättelsen.

0 / 3

Sagan publiceras i vårt online-bibliotek, men kommer också att vara tillgänglig på Spotify, YouTube m.m.
Vi jobbar alltid med att försöka förbättra gemenskapen och lyfta självförtroendet hos deltagarna och hålla skapande-processen levande under hela vår workshop.

Ger eleverna en förförståelse om hur det är att jobba ihop och gör något tillsammans i grupp, så att alla faktiskt bidrar.

Lärare, Arvidsjaur