Om Optagonen AB

Optagonen Workshops är en kreativ utbildningsverksamhet som arbetar tillsammans med etablerade artister, kreatörer & inspiratörer för att ge tillbaka till samhället utan filter. Vi kan stolt säga att våra workshoppar har genomförts i över 150 kommuner och vi har bara börjat!

Vi erbjuder meningsfulla workshoppar till skolor och fritidsgårdar genom att använda kultur och kreativitet som ett verktyg för att främja självkänslan och väcka den kreativa processen till liv hos unga.

Vi ger ungdomar möjlighet att ta sig ur sin komfortzon med hjälp av olika former av kreativt samskapande i en trygg miljö.

Genom att ge unga en närmare inblick på personligheterna bakom de stora artisterna kan vi minska glorifieringen av kändisskapet och ge ett mer balanserat perspektiv. Våra workshoppar är utformade för att hjälpa unga människor att kunna vara sig själva och inte skämmas över att låta sina känslor styra – även efter avslutad workshop. Och vi har riktigt kul tillsammans under tiden

||  Vi begär ett utdrag från belastningsregistret utav alla våra kulturutövare för arbete i skola eller förskola.

Läs mer

Verksamhet

latskrivare vastervik
Vision

Vår vision är att vara en viktig aktör som gör skillnad för våra unga och håller kultursverige levande genom våra workshoppar. Vi strävar efter att den psykiska ohälsan drastiskt ska minska hos våra ungdomar genom kultur.

Smedbergsskolan vansbro kommun optagonen skapande skola
Mål

Vi tror att vi kan skapa en bättre gruppdynamik genom att uppmuntra människor att se styrkorna i sig själva och deras olikheter. Vi vill minska fördomar mellan olika målgrupper samtidigt som vi har kul med kultur som verktyg.

optagonen uygar duzgun rob milo scott millien teater skapande skola
Verksamhet

Vi har åtagit oss att erbjuda en mängd olika workshoppar för alla åldrar och förmågor, oavsett tid och plats. Våra kulturaktörer arbetar professionellt och ser varje deltagare som sina artister, vi brinner för förändring. Vi erbjuder både digitala workshoppar och sådana som äger rum traditionellt där vi besöker er. Eftersom vi tycker att det är viktigt att hålla kulturen vid liv, även på dagar som jul och helger, erbjuder vi workshoppar varje dag på året för våra ungdomar!

Vi som jobbar här

LEDNING & INTERN

Uygar-Duzgun-1000px

Uygar Duzgun

VD / Producent

Multitasker Uygar producerar musik för artister, TV, reklamfilmer och jinglar för podcasts. Förutom musiken driver Uygar flera framgångsrika bolag och är tekniskt orienterad.

Mikael-Skonfors-10

Mikael Skönfors

Samordnare

Född och uppvuxen i Göteborg, i ett multikulturellt hem, mötte jag världen med öppna ögon och ett öppet hjärta. Då min pappa härstammar från en mycket berömd musikerfamilj introducerades jag till musikens underbara värld redan som litet barn, och sedan dess har musiken alltid varit närvarande i mitt liv på ett eller annat sett

Våra kulturutövare

Utforska vår lista över inspirerande kulturutövare

kulturaktörer