Om Optagonen AB

Optagonen Workshops är en kreativ utbildningsverksamhet som arbetar tillsammans med etablerade artister, kreatörer & inspiratörer för att ge tillbaka till samhället utan filter. Vi kan stolt säga att våra workshoppar har genomförts i över 150 kommuner och vi har bara börjat!

Vi erbjuder meningsfulla workshoppar till skolor och fritidsgårdar genom att använda kultur och kreativitet som ett verktyg för att främja självkänslan och väcka den kreativa processen till liv hos unga.

Vi ger ungdomar möjlighet att ta sig ur sin komfortzon med hjälp av olika former av kreativt samskapande i en trygg miljö.

Genom att ge unga en närmare inblick på personligheterna bakom de stora artisterna kan vi minska glorifieringen av kändisskapet och ge ett mer balanserat perspektiv. Våra workshoppar är utformade för att hjälpa unga människor att kunna vara sig själva och inte skämmas över att låta sina känslor styra – även efter avslutad workshop. Och vi har riktigt kul tillsammans under tiden

||  Vi begär ett utdrag från belastningsregistret utav alla våra kulturutövare för arbete i skola eller förskola.

Läs mer

Verksamhet

latskrivare vastervik
Vision

Vår vision är att vara en viktig aktör som gör skillnad för våra unga och håller kultursverige levande genom våra workshoppar. Vi strävar efter att den psykiska ohälsan drastiskt ska minska hos våra ungdomar genom kultur.

Smedbergsskolan vansbro kommun optagonen skapande skola
Mål

Vi tror att vi kan skapa en bättre gruppdynamik genom att uppmuntra människor att se styrkorna i sig själva och deras olikheter. Vi vill minska fördomar mellan olika målgrupper samtidigt som vi har kul med kultur som verktyg.

optagonen uygar duzgun rob milo scott millien teater skapande skola
Verksamhet

Vi har åtagit oss att erbjuda en mängd olika workshoppar för alla åldrar och förmågor, oavsett tid och plats. Våra kulturaktörer arbetar professionellt och ser varje deltagare som sina artister, vi brinner för förändring. Vi erbjuder både digitala workshoppar och sådana som äger rum traditionellt där vi besöker er. Eftersom vi tycker att det är viktigt att hålla kulturen vid liv, även på dagar som jul och helger, erbjuder vi workshoppar varje dag på året för våra ungdomar!

Vi som jobbar här

LEDNING & INTERN

Uygar-Duzgun-1000px

Uygar Duzgun

VD / Producent

Multitasker Uygar producerar musik för artister, TV, reklamfilmer och jinglar för podcasts. Förutom musiken driver Uygar flera framgångsrika bolag och är tekniskt orienterad.

rob milo-U5k

Rob Milo

Ekonomi / Producent

Drivandes med absolut passion och ett livslångt engagemang för konstformen, injicerar den svenska producenten Rob Milo en ny grad av kreativ intention i den moderna musikscenen.

Mikael-Skonfors-10

Mikael Skönfors

Samordnare

Född och uppvuxen i Göteborg, i ett multikulturellt hem, mötte jag världen med öppna ögon och ett öppet hjärta. Då min pappa härstammar från en mycket berömd musikerfamilj introducerades jag till musikens underbara värld redan som litet barn, och sedan dess har musiken alltid varit närvarande i mitt liv på ett eller annat sett

peter-andresson

Peter Andersson

PR / Kommunikatör

Peter Andersson är uppvuxen och bosatt i Alingsås. Redan från tidig ålder har han varit intresserad av musik, detaljarbete och konst; hans mamma var konstnär och gjorde många DIY-projekt (do it yourself). Peter har ärvt denna kreativa sida från henne vilket han är mycket tacksam för då det har hjälpt honom enormt under hans uppväxt.

Mattias-Majetic

Mattias Majetic

Programmerare

Mattias Majetic är en programmerare som brinner för utveckling och för att göra skillnad i samhället. Mattias bor i Mölndal och är ansvarig för hemsidan och drift.

Ali-Omran

Ali Omran

Fullstack-utvecklare

Ali Omran är en Fullstack-utvecklare med många års erfarenhet. Ali Omran har byggt delsystem inom e-handel och avancerade API-integrationer.

Kulturaktörer

EXTERN

john landenfelt

John Landenfelt

Inspiratör

John Landenfelt är en mångfacetterad kulturutövare med många strängar på sin lyra. Allt ifrån tekniska aggressiva rapbattles till pedagogiska barnsagor har byggt en över 20 årig karriär. John har genom åren genomfört mängder av workshops och har en medryckande inspiratör stil som skapar god stämning och lyckade utbyten.

image 6483441

Alex Jassim

Producent / Inspiratör

Alex Jassim är en musikproducent och DJ som har varit involverad i musikbranschen i många år. Han började sampla musik när han var barn och har DJ:at och spelat musik till och från sedan dess. Alex arbetar han med ungdomar för att hjälpa dem att utveckla sina musikaliska färdigheter inom produktion och DJing.

adam-carlsson

Adam Carlsson

Producent

Adam Carlsson har varit involverad i musik hela sitt liv. Hans passion för den tändes tidigt när han började spela gitarr vid 12 års ålder. Senare tog han upp piano och trummor och började experimentera med produktion med hjälp av Reaper.

Martin Masarov

Martin Masarov

Inspiratör / Producent

Stockholmsbaserade Martin Masarov är en mångsysslare som hunnit med en hel del på sina aktiva år i karriären. Martin har sedan debutåret 2014 levererat högkvalitativa produktioner och låtar som streamats miljontals gånger. Med hiten “Fgirl” som skrevs till den omåttligt populära norska tv-serien Skam är han ett namn på mångas läppar.

Carl-philip Ström

Carl-Philip Ström

Inspiratör / Producent

Carl-Philip Ström, även känd som CJ Philip är en dynamisk och inspirerande musikproducent med en framträdande position i musikindustrin. Signerad till Universal Music Publishing sedan 2020, har Carl-Philip skapat musik tillsammans med några av de mest framstående artisterna och låtskrivarna både i Sverige och internationellt. Hans arbete med artister som GOODBOYS, Boy in Space, JC Stewart, LIZOT och NOTD, samt svenska storheter som Victor Leksell, Jireel och Timbuktu vittnar om hans mångsidighet och förmåga att framhäva det bästa i varje projekt.

Erik-Runeson

Erik Runeson

Inspiratör / Producent

Erik är en mångsidig och talangfull individ inom musikbranschen, med erfarenhet som musikproducent, studioägare, artist, låtskrivare och musiker. Under flera år har han även ägnat sig åt att undervisa högstadieelever i musik, vilket gett honom en unik insikt i hur musik kan forma och inspirera unga människor.

Anna-Gustafsson

Anna Gustafsson

Inspiratör

Anna Gram Gustafsson är en musikproducent och låtskrivare som är mycket kreativ. Hennes inställning till musikproduktion är att skapa en ny musikalisk värld, inspirerad av bland annat The Weeknd. Hon fokuserar på att se till att människor runt omkring henne känner att de har roligt tillsammans.

Per-berglin

Per Berglin

Producent / Inspiratör

Per Berglin är en frilansande gitarrist och musikproducent/låtskrivare som under sina aktiva år i branschen har hunnit med allt ifrån att turnera på internationell mark till virala låtsläpp som nått diverse topplistor.

jonathan-dhal

Jonathan dahl

Inspiratör / Producent

Jonathan Dahl är en passionerad musikproducent med över tio års erfarenhet inom musikskapande och produktion i olika genrer och sammanhang. Han har arbetat med allt från inspelningar i fritidsgårdskällare till studios. Musiken har alltid varit hans passion vid sidan av hans dagliga jobb och har påverkat hans arbete på olika platser, inklusive som husansvarig på KulturAtom i Angered där han ansvarat för replokaler, studios och livescen.

Anastasia Sandberg

Anastasia Sandberg

Inspiratör

Anastasia Sandberg är en erfaren DJ, projektledare, musikproducent, artist och låtskrivare från Stockholm med ett starkt intresse för musikbranschen. Med flera års erfarenhet inom branschen har hon startat och drivit en rad olika projekt och evenemang.

black moose

Black Moose

Inspiratör

Black Moose, en av Sveriges mest bokade Urban DJs, har gjort ett bestående intryck på den svenska musikscenen. Med en karriär som sträcker sig över många år har han arbetat med några av Sveriges mest framstående artister, inklusive Lazee, Näääk & Nimo, Ken Ring, Abidaz och Kartellen. Han har även öppnat för stora internationella stjärnor som The Game, Ice Cube, Wiz Khalifa och 50 Cent.

tim-lindfors

Tim Lindfors

Inspiratör

Tim Lindfors är en passionerad och utåtriktad person med ett stort intresse för musik och kultur. Han har haft en passion för musik sedan barndomen och började skapa sin egen musik vid endast sex års ålder.

Melpo Mellz

Melpo Mellz

Inspiratör

Melpo Mouratidou, mer känd under sitt artistnamn Melpo Meliz, är en framstående dansare, danslärare och koreograf med över 20 års erfarenhet inom dansvärlden. Hon är särskilt känd för sin passion för Dancehall och har etablerat sig som en av pionjärerna inom denna genre i Sverige. Melpo introducerade Dancehall till den svenska dansscenen redan 2004 och har sedan dess inspirerat generationer av dansare och koreografer i landet.

Kristoffer-Nilsson

Kristoffer Nilsson

Inspiratör

Kristoffer Nilsson är en begåvad låtskrivare och producent med flera års erfarenhet av att skapa och forma musik inom en rad olika genrer och sammanhang. Från sina tidiga dagar som en av de två grundarna av bandet Humanitys Last Breath (HLB) till att arbeta med några av Stockholms mest framstående musikförlag, har Kristoffer alltid haft en djup passion för musikens kraft och potential.

liam-espinosa-1

Liam Espinosa

Foto / Video / Musik

Driver sin egna musik/fotostudio sedan 10 år tillbaka, Arbetat med Sandra Reiche, Kröll Johansson,…

julia sativa

Julia Pettersson

Inspiratör

Hennes inspiritation kommer från hiphop, trap, soul och RnB. Hon vill också inspirera genom sina texter och…

assiye suer 1 at1Fqegs

Assi Suer

Inspiratör

Driver VikingsVolts och ett stort intresse för rymd. Har hållit tal på TEDx, medverkat i hjärnkontoret.

kulturaktörer