About Brooklyn

Om Melpo Mellz

Melpo Mouratidou, mer känd under sitt artistnamn Melpo Meliz, är en framstående dansare, danslärare och koreograf med över 20 års erfarenhet inom dansvärlden. Hon är särskilt känd för sin passion för Dancehall och har etablerat sig som en av pionjärerna inom denna genre i Sverige. Melpo introducerade Dancehall till den svenska dansscenen redan 2004 och har sedan dess inspirerat generationer av dansare och koreografer i landet.

Melpo är inte bara en begåvad dansare, utan också en inspirerande lärare och koreograf. Hon är känd för sin unika stil och sin förmåga att inspirera och motivera sina elever. Genom åren har hon undervisat i dans över hela världen, både som dansare och som coach för den framstående dansgruppen So Mad crew.

Hennes arbetslivserfarenhet är imponerande. Förutom att vara en framstående dansare har Melpo också arbetat som fritidsledare i Solna Stad, där hon har stöttat och coachat ungdomar i att organisera olika aktiviteter, med särskilt ansvar för musik och dansverksamhet. Som projektledare och kreativ chef för Make a Difference Dans och Kultur förening har hon lett kreativa team och drivit kulturprojekt, främst inom dans och musik. Hon har även varit delägare i Kings music produktion HB i Stockholm, där hon arbetade som projektledare, arrangör och artistbokare.

Utöver hennes framstående karriär inom dans, har Melpo också gjort sig ett namn som en independent artist och låtskrivare. Hon har samarbetat med producenter från olika delar av världen, inklusive Jamaica, USA, Frankrike, Sverige och har släppt flera låtar på Spotify. Melpo har också investerat tid i sin egen utbildning och professionella utveckling. Hon har studerat pedagogik vid Mittuniversitetet, utforskat den svenska musikbranschen vid Linnéuniversitetet och fördjupat sig i songwriting och musikproduktion vid SAE Institute i Stockholm. Dessutom har hon tillbringat tid i New York, där hon studerade dans och musik vid Broadway Dance Center samt på Kingston Jamaica.

Hennes prestationer inom dansvärlden talar för sig själva. Melpo har vunnit flera prestigefyllda tävlingar, inklusive Greece DHQ competition 2017, Queens on Top Greece 2017, och Streetstar Dancehall battle 2013 och 2016. Hon har även blivit utsedd till “Årets dansare” av Kingsize Magazine 2013. Utöver dessa prestationer har hon koreograferat och medverkat i dansfilmen A Dance For Grace.

Melpo Mouratidou är en sann inspiration för alla som är intresserade av dans. Med sin passion, talang och engagemang har hon gjort ett bestående intryck på den svenska dansscenen och fortsätter att inspirera nästa generation av dansare och koreografer.

About Brooklyn

Relaterade inlägg