MUSIKVIDEO.

INSPIRERA · SKAPA · FÖRÄNDRA

MUSIKVIDEO.

Att vara framför kameran kan vara en stor utmaning för många.

Att stå framför kameran kan vara en betydande utmaning. När inspelningsknappen trycks in, förändras verkligheten för många. Plötsligt förväntas man agera, uttrycka sig och kliva utanför sin komfortzon på flera nivåer. Det är en tuff uppgift att prestera på begäran, särskilt när vänner och nya bekantskaper tittar på.

Vårt mål är att skapa en känsla av komfort och självförtroende för alla som står framför kameran. Att våga vara sig själv på ett genuint sätt och samtidigt respektera andras uttryckssätt bidrar till en positiv gruppdynamik och ömsesidig förståelse mellan deltagarna.

Vi inleder dagen med en pedagogisk planering tillsammans med deltagarna. Vi lyssnar på låten, som kan vara en egen skapelse av deltagarna, deras klasskamrater eller en låt vi har med oss. Tillsammans reflekterar vi över musiken för att fånga den rätta känslan och utforma musikvideon utifrån de ungas kreativa visioner. Sedan kastar vi oss in i världen av videoproduktion, spelar in och har en fantastisk tid tillsammans.

0 / 1

Steg 1.
Vi planerar dagen genom att skapa en “storyline”, men vi är också redo för spontan inspelning och uppmuntrar deltagarna att följa sin magkänsla. Om någon inte känner för att vara framför kameran har de möjligheten att vara filmskaparens medhjälpare, där de kan delta i planeringen och inspelningen av projektet. Vi strävar efter att göra dagen så inkluderande och flexibel som möjligt för alla deltagare.

0 / 2

Steg 2.
Allt material som skapas under workshoppen tar vi sedan med oss till en professionell studio där vi redigerar och färglägger det. Efter sex veckor publicerar vi videon på YouTube och inkluderar en tacktext till skolan och kommunen för deras deltagande och stöd. På så sätt delar vi den kreativa processen och resultatet med gemenskapen.

0 / 3

Innan vi publicerar videon granskar vi den med våra kunder för att säkerställa att den uppfyller deras krav. Vi har också GDPR-samtyckesblanketter som vårdnadshavare måste godkänna innan vi filmar deltagarna.

I början så tänkte jag – vad är det här för grej?. Men vi är väldigt nöjda nu och kunde inte tro att jag har en låt på spotify

Hjalmar Berg (Elev), Sunne kommun