LÅTSKRIVARVERKSTAD.

INSPIRERA · SKAPA · FÖRÄNDRA

LÅTSKRIVARVERKSTAD.

Genom musik som ett verktyg betonar vi hur viktigt det är att våga vara sig själv och väcka skaparprocessen till liv.

Vi använder musik och andra kulturformer som ett verktyg för att bygga upp självkänslaoch kliva ut ur sin komfort-zon. Deltagarna skriver och sjunger in en låt som skapas under ett 2,5 timmars pass för att sedan släppas på Spotify, Deezer, Tidal och andra stora mediakanaler – en bekräftelse och påminnelse för att ha överträffat sig själv.

“Det som troddes vara omöjligt har man nu lyckats skapa. Med rätt verktyg och känsla klarar vi allt”

Vi försöker alltid bryta ner den idealisering som de olika mediakanalerna skapar och undermedvetet trycker ner självkänslan hos mottagaren. Vi anpassar oss till vad deltagarna behöver, detta då vi alla är unika och behovet varierar per individ. Genom att berätta storyn bakom kulisserna kan vi ge en närmare inblick på personligheterna bakom de större artisterna och minska på glorifieringen, vilket vi tror höjer självkänslan och korrigerar den verklighetsbild som vi alla lever i tillsammans.

0 / 1

Teori.
Vi går igenom hur man skriver en låttext samt hur man utnyttjar takter för att få en fungerande låttext, en mycket enkel teori (fungerar även på en förskolenivå) eftersom det “svåra” med att skriva låtar nu känns så enkel börjar vi dagen med självförtroendet på topp.

0 / 2

Vi delar upp oss i slumpmässiga grupper, oftast blir det 3 grupper, vi tilldelar papper och penna, sen spelar vi upp musiken som dem ska skriva till i bakgrunden. Alla workshops är annorlunda och alla elever är unika så producenterna behandlar alla som etablerade artister och är mycket proffsiga i sina utföranden.

0 / 3

Inspelningen är en känslig del av vår workshop, här blottar man sina känslor samtidigt som man får höra sin egna röst för antagligen första gången. Inspelningen är den viktigaste delen av workshopen för det är då vi fångar in känslor i en studiomikrofon och detta blir slutprodukten. Producenterna är mycket professionella och behandlar alla elever efter va dem behöver och betraktar varje elev som en artist.

jag har aldrig sett så mycket lycka i så många barns ögon under mina yrkesverksamma år på skolan

Hans Lövgren, Mora kommun
Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi hjälper gärna till att hitta kreativa sätt att hålla kultur Sverige levande. [X]