PODCAST-WORKSHOP.

INSPIRERA · SKAPA · FÖRÄNDRA

PODCAST-WORKSHOP.

Med denna workshop bryter vi ner alla aspekter kring en podcast.

För att göra en bra podcast krävs en hel del tid och jobb, men med teamarbete kan man effektivisera arbetet samtidigt som man har kul. Vi går igenom allt från hårdvara, innehåll och marknadsföring. Vi diskuterar vad som egentligen är intressant att lyssna på och vad det är som gör att man fortsätter lyssna vidare. Tillsammans med etablerade producenter och podcastare får deltagarna de redskap dem behöver för att skapa sin egen podcast.

0 / 1

Steg 1.
Vi börjar med att gå igenom de verktyg som behövs för att skapa en podcast. Vi visar även hur man klipper inspelningar på ett effektivt sätt samt hur man mixar ljudet så att det blir behagligt att lyssna på.

0 / 2

Steg 2.
Här visar vi hur man publicerar sin podcast online för allmänheten att lyssna på och vilka plattformar som finns tillgängliga. Varför vill man göra en podcast och vad får man ut av det?

0 / 3

Steg 3.
Även om du inte ger ut din podcast till allmänheten kan du använda inspelningarna som en ljud-dagbok. I en podcast kan du säga precis vad du vill – här kan du reflektera över dina tankar och känslor.

I början så tänkte jag – vad är det här för grej?. Men vi är väldigt nöjda nu och kunde inte tro att jag har en låt på spotify

Hjalmar Berg (Elev), Sunne kommun