Stenungsunds Unga Talanger: Nu på Spotify!

april 26, 2024 Scott Millien

Stenungsunds Unga Talanger: Nu på Spotify!

Stenungsund kommun

Optagonen Workshops har ännu en gång haft förmånen att arbeta tätt tillsammans med fantastiska ungdomar från skolornas Montessoriskolan, Spekerödskolan , Ekenässkolan, Hallernaskolan, Jörlandaskolan och Kopperskolan under en 9 dagars låtskrivarverkstad v. 10 & 11 i Stenungsund. Under dessa dagar,  har vi tillsammans med de begåvade kulturella aktörerna Rob Milo, Melpo Mellz och inhopp av Uygar Duzgun  utforskat kreativitetens gränser genom musik och teknologi.

Vårt mål har varit att inte bara lära ut musikens grunder utan också att stärka självkänslan hos ungdomarna och ge dem utrymme att uttrycka sig. Resultatet? Ett imponerande urval av originalkompositioner som nu stolt får ta plats på den globala scenen tack vare Spotify.

Från hjärtats djupaste känslor till melodins flyktiga nyck, har varje låt sin unika historia, skapad och berättad av dessa unga talanger. Det har varit en resa fylld av skratt, förväntan och en och annan utmaning. Men framför allt har det varit en resa av tillväxt, både personligt och musikaliskt.

Vi på Optagonen Workshops är oerhört tacksamma för det samarbete vi haft med kommunerna och för möjligheten att få göra en positiv inverkan på ungdomars liv genom konstens kraft. Vi är övertygade om att dessa musikaliska alster inte bara kommer att beröra lyssnarnas hjärten, men även inspirera fler ungdomar att utforska sin egen kreativitet.

Med stor glädje och stolthet presenterar vi nu de nyskapade låtarna tillgängliga på Spotify. Föräldrar, lärare och kamrater – alla inblandade kan nu njuta av resultatet av hårt arbete och ren passion.

Lyssna på låtarna här. Och missa inte chansen att direkt dyka in i denna musikaliska resa:

, , , , , , , ,