Digitala workshops för skola och fritid

februari 8, 2022 owpeter

Digitala workshops för skola och fritid

Alla våra Digitala workshops

Corona pandemin har slagit hårt mot oss alla och under det gångna året har vi här på Optagonen vidareutvecklat våra workshops så att dom även finns tillgängliga som digitala workshops.
En digital workshop skiljer sig i grunden egentligen inte så mycket från en fysisk workshop. Det som är så positivt med digitala workshops är att vi kan nå ut till ännu mer människor och är väldigt positivt ur ett miljö perspektiv eftersom resor reduceras. Det går även att kombinera digitala workshops med vanliga workshops. Som till exempel så kan man köra två dagar digitalt och sen köra en dag på plats.

Vi här på Optagonen spår en ljus framtid för digitala workshops..
Här nedan har vi samlat lite mer information om dom workshops som vi kan erbjuda som digitala.

Vi svarar självklart på dina frågor kring dessa workshops och hur effektivt detta egentligen är som utbildningsform. Våra producenter och inspiratörer jobbar redan idag genom digitala lösningar och tycker att det har effektiviserat deras arbetsflöde samt ett mycket mer miljövänligt och tidseffektivt sätt att jobba på.

Så häng med och väck skapande-processen till liv med oss.

Sagotajm – Skriv och spela in ljudbok helt online 

“Att slåss med troll, befria prinsessor och döda varulvar, det är att leva.” – August Strindberg

Sagotajm är en författar-workshop där deltagarna får använda sin kreativitet och fantasi för att skriva sina egna sagor och spela in ljudeffekter. Berättelsen publiceras som text och ljudbok på plattformar som Spotify, Youtube, Apple Music m.m. Sagotajm höjer läsglädjen och tillåter deltagarna att använda sin kreativitet på ett nytt sätt tillsammans med professionella författare och producenter.
Vi vill väcka skapande-processen till liv genom berättelser skrivna av barn. Den här typen av workshops fungerar lika bra i miljöer där man behöver prata med små bokstäver, så som i Bibliotek men funkar utmärkt online och på andra platser som klassrum och är anpassningsbara.

 

Optagonerna – Dans och rörelse online workshop!

Majoriteten av barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite och sitter stilla för mycket. En grupp motionerar knappt alls, varken i skolan eller på fritiden. En studie från Folkhälsomyndigheten visar att barn är stilla i snitt 70 procent av sin vakna tid. Tillsammans med er hjälper vi barnen i Sveriges att vilja röra på sig mer – med Optagonerna är det svårt att sitta still.
En fartfylld föreställning innehållandes genusmedvetna musiksagor om bl.a. vänskap, gemenskap och att våga ta sin egen väg.
Med Optagonerna får eleverna massor med dans och berättelser med fokus på att växa tillsammans. Genom berättelser och musik höjer vi barnens självkänsla med rörelsemusik och berättelser.
Vi lägger fokus på att våga ta sin egen väg och att inget är omöjligt om man kämpar och tror på sig själv. Showen utgår från vårt moderna samhälle för att barnen enklare
ska förankra sig med berättelserna och på så sätt bidra med en bättre gemenskap.

 

Låtskrivarverkstad– Skapa hits med hjälp av proffs!

Tillsammans med professionella producenter och artister får deltagarna en upplevelse som dom sent kommer att glömma. Vårt arbete håller en hög kvalitet på branschnivå. Våra producenter och låtskrivare jobbar med artister såsom; Chris Kläfford, Wiktoria, Robin Bengtsson och Greekazo. Vårt kreativa sätt att arbeta väcker vi en skapandeprocess till liv och deltagarna får i grupp skriva egna texter och melodier som de sedan får spela in. När inspelningarna är klara tas allt material med till vår professionella studio där låtarna mixas för att sedan släppas på streamingtjänster som Spotify, Youtube, iTunes m.m.
Vi använder musik och andra kulturformer som ett verktyg för att bygga upp självkänsla och kliva ut ur sin komfortzon. Deltagarna skriver och sjunger in en låt som skapas under ett 2,5 timmars pass för att sedan släppas på Spotify, Deezer, Tidal och andra stora mediekanaler – en bekräftelse och påminnelse för att ha överträffat sig själv.

Vi försöker alltid bryta ner den idealisering som de olika mediekanalerna skapar och undermedvetet trycker ner självkänslan hos mottagaren. Vi anpassar oss till vad deltagarna behöver, detta då vi alla är unika och behovet varierar per individ. Genom att berätta storyn bakom kulisserna kan vi ge en närmare inblick på personligheterna bakom de större artisterna och minska på glorifieringen, vilket vi tror höjer självkänslan och korrigerar den verklighetsbild som vi alla lever i tillsammans.

Dansworkshop – Dansa och rörelse

Genom våran dansworkshop får ni träffa professionella dansare där ni tillsammans inövar en egen koreografi eller en som vi har med oss. Där vi kan köra en uppvisning, eller göra en musikvideo till dansen, via vår ”Mix&Match”

Det är väldigt viktigt för oss att man vågar vara annorlunda och att låta känslan styra kroppen. Alla våra inspiratörer jobbar professionellt och ser varje deltagare som artister. Du kan också bli utvald att få vara med i en musikvideo som en dansgrupp, men också då vi delar med oss utav den vi tycker har gjort det mest fenomenala jobbet som grupp, på Instagram och Tiktok

Genom dans kan vi förbättra gruppdynamiken genom att ge plats till andra men också våga ta den plats man behöver. Att vara annorlunda är inget konstigt för oss och vi tror att mångfalden berikar oss och förbättrar gemenskapen mellan människor.

Videoredigering / Musikvideo – Digital workshop på ny nivå

Att vara framför kameran kan vara en stor utmaning, så fort man trycker på inspelningsknappen så förändras oftast läget för många, där skall man agera, spela ut och kunna gå utanför sin komfortzon på så många olika sätt. Att göra detta på beställning är otroligt svårt, speciellt när det är kompisar och andra människor som kollar på.

Det vi vill åstadkomma är att alla ska känna sig bekväma bakom kameran och i sig själva. Att man vågar uttrycka sig själv på ett genuint sätt, samtidigt ge plats och respektera andras sätt att uttrycka sig på, för att också skapa en bättre gruppdynamik mellan deltagarna.

Vi spelar upp låten som antingen har skapats av deltagarna, deras klasskompisar eller så har vi med en egen låt. Vi reflekterar över musiken för att hitta rätt känsla och hur vi ska skapa musikvideon utefter deras kreativitet och vision. Därefter kastas man in i en videoskapares värld där vi spelar in och har kul.

Spoken words – Unga röster

Syftet med “Spoken words – unga röster” är att eleverna ska kunna säga sitt, på sitt sätt.
Att våga uttrycka och sätta ord på viktiga saker, som ibland kanske kan anses som pinsamt att visa att man bryr sig om.
Fotpedaler och dator används för att på plats skapa musikaliska loopar och ljudlandskap av gitarrer och andra instrument, vilket blir en unik musikalisk bakgrund som eleverna får i uppdrag att skriva kärnfulla textrader till. Fokus är på deras egna tankar och uttryck.

ANPASSNINGSBAR.
Ni som lärare kan påverka inriktningen genom att i förväg önska ett tema vi ska arbeta utifrån, och eleverna påverkar genom att under workshopen aktivt välja riktning för musik och uttryck.

Podcast – workshop

Med denna workshop bryter vi ner alla aspekter kring en podcast.
För att göra en perfekt podcast krävs en hel del tid och jobb, men genom teamwork så kan man effektivisera detta samtidigt som man har kul,  Vi går igenom allt från Hårdvara, innehåll och marknadsföring. Vi går igenom vad som egentligen är kul att lyssna på och vad det är som gör att man fortsätter lyssna vidare. Tillsammans med etablerade producenter och podcastare visar vi dem redskapen du behöver för en underhållande podcast.

Soundtrap | Musik online.

Lär dig skapa musik och podcast genom musikverktyget Soundtrap. ´
Släpp loss kreativiteten i din egna online studio. Tillsammans med professionella producenter kommer deltagarna lära sig att skapa musik och få tid att ställa sina frågor.
Soundtrap är en online studio och som är enkel att använda för att snabbt komma igång med musiken. Förutom att skapa musik och spela in röster är Soundtrap även ett utmärk verktyg för att skapa podcast tillsammans med sina vänner. Denna workshop är anpassa för elever som går i åk 7 och upp där skolorna har licens för Soundtrap.

Vi använder musik och andra kulturformer som ett verktyg för att bygga upp självkänsla och för att kunna kliva ut ur sin komfortzone. Deltagarna producerar musik och om man vill kan vi under längre projekt-samarbeten även lära ungdomarna att skriva sina texter och sjunga till musiken dem skapar för att sedan förbereda låten för uppladdning på digitala plattformar.

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,