OPTAGONERNA - BARNMUSIK.

INSPIRERA · SKAPA · FÖRÄNDRA

OPTAGONERNA – Dans och rörelse!

En fartfylld föreställning innehållandes genusmedvetna musiksagor om b.l.a vänskap, gemenskap och att våga ta sin egen väg.

Med Optagonerna får deltagarna mycket med dans (rörelsemusik) och berättelser med fokus på att växa tillsammans och som höjer självkänslan. En show som utgår från vårt moderna samhälle där gemenskap står i centrum vilket gör att deltagarna enklare kan förankra sig med berättelserna.

0 / 1

Tillsammans med deltagarna lär vi oss att släppa loss genom att dansa, sjunga och ha kul. Vi dyker in i en värld av olika berättelser där sagor och magi utspelar sig. Vi lär oss hur man enkel rappar och hur en låt kan vara uppbyggd på ett roligt sätt.

0 / 2

Genom att tillsammans dansa och sjunga i grupp känner vi en gemenskap, detta gör att vi mår bättre och stärker banden mellan deltagarna. Vi sjunger och dansar låtar där alla får vara med på sitt egna sätt, vi släpper lös sinnet där alla kan njuta av att vara sig själva.

0 / 3

Vi sammanflätar gruppen genom smålekar och hjälper
varandra att lyfta fram egenskaper som man inte ser
hos sig själv men som uppmärksammas av andra.
Vi avslutar med att måla eller spela in en sång.

Väljer man att måla får deltagarna i grupperna
illustrera gemenskap och vad man har lärt sig under dagen.

Väljer man att spela in sång har vi med oss en
färdigskriven låt som handlar om att vi är “olika-dana”.

Här hittar ni rörelse-låtar tillsammans med ``Jompa`` där ni kan ta mikropauser mellan lektionerna för att röra er i några minuter och öka produktivitet och glädje.

jag tycker att detta var en väldigt rolig händelse och jag är glad att optagonen kom till vår skola

Tintin Petersson Tornberg ,11 år