Klimat tema | Digital Workshop

mars 8, 2022 owpeter

Klimat tema | Digital Workshop

Mönsterås kommun

Under tre dagar har vi här på Optagonen haft premiär med våran digitala workshop Låtskrivarverkstad med elever från Mönsterås kommun. Vi spår en ljus framtid för våra digitala workshops och detta var en mycket bra och viktigt första steg för oss. Allt fungerade väldigt bra med plattformen som vi använde och det var väldigt lätt för eleverna att komma igång trots att dom aldrig använt plattformen förut. Vi kunde lätt gå runt till alla elever på deras virtuella bord och prata med dom direkt, vilket var riktigt bra. Stämningen bland eleverna var god och många var förväntansfulla inför workshopen. Låtarna som eleverna skapade var miljöinspirerande då skolorna i Mönsterås hade klimat som tema under deras klimatdagar vilket passade in bra med digitala workshop då ur ett miljöperspektiv.

Varje år sker hundratals miljoner resor till och från möten och event över hela världen. Att få fram hur mycket utsläpp och tid som kunde ha använts mer effektivt är i princip omöjligt. Men när det gäller digitala event är siffran i princip noll. Ett fysiskt event kan också lätt ställas in på grund av oförutsedda händelser, likt Corona. Att ett digitalt event ställs in är väldigt ovanligt. Med rätt verktyg och plattform kan man dessutom vara säker på att teknologin inte blir ett hinder, utan tvärtom öppnar upp för en mängd möjligheter.

Här är ett litet smakprov på en text som en grupp av elever skapade.

Vår växthuseffekt är alldeles för fräck, så långt, långt, långt ifrån perfekt.
Sluta vara lat och börja tänka smart. Skrota bilen och gå istället milen.
Vi ungar måste agera kungar.
Med jorden i våra händer, vänder vi nu trenden.
Rädda vår jord, kom igen nu! Stig ombord

Låtarna som eleverna har gjort kommer nu att skickas till vår artist för att bearbetas och sedan publiceras på Spotify och vi kan inte bärga oss att får njuta av slutresultatet.

Stort tack till Mönsterås kommun för att vi fick den fina möjligheten att vara med under deras klimatvecka och lära känna och skapa hits med alla elever.
Även ett stort tack till Barometern som var på besök och gjorde ett reportage som ni kan läsa här

Vi frågade en utav lärarna hur dom tyckte att workshopen var och hon sa detta.

“Jag har bara hört gott om er, jag hade inte en enda konflikt på två dagar!
Är glatt överraskad över elevernas engagemang, studiefokus och glädje som eleverna hade under workshopen och var väldigt kul att se.”
Vikarie Linda, jobbar med ordningen på skolan

 

 

 

 

 

 

,,,,,,