About Brooklyn

Om Mikael Skönfors

Född och uppvuxen i Göteborg, i ett multikulturellt hem, mötte jag världen med öppna ögon och ett öppet hjärta. Då min pappa härstammar från en mycket berömd musikerfamilj introducerades jag till musikens underbara värld redan som litet barn, och sedan dess har musiken alltid varit närvarande i mitt liv på ett eller annat sett. 

Vid sju års ålder började jag spela klarinett och studera den underbara konstformen musik vid den lokala musikskolan där jag under många år spelade i flera orkestrar. När jag blev lite äldre började jag att klinka på pianot som stod i mina morföräldrars hus. Jag upptäckte att det brann en låga inom mig att få skriva musik och sätta ord till mina känslor vilket fick mig att sakta sträva efter en karriär som låtskrivare. Med åren lärde jag mig själv att spela piano men slutade inte med att spela klarinett utan blev bara bättre och bättre. Detta ledde till att jag ville förkovra mig och jag fortsatte med att studera klassisk musik vid Göterborgs konserthus. 

Under några år arbetade jag som manager där jag knöt kontakter, skrev låtar och promotade uppåtsträvande artister. 

Arbetar nu och stortrivs med jobbet som samordnare på Optagonen AB där vi alla är som en stor familj. Musikskrivandet är fortfarande aktivt när tid ges och det är alltid lika givande att sätta sig ner och börja skriva på en ny låt och se vart det bär. Samma känsla finns där när jag knyter nya kontaker med skolor, fritidsgårdar och bibliotek. Vem vet vilka ungdomar vi träffar som vi kan inspirera till att hitta en ny hobby som kommer att glädja dem livet ut, och kanske, kanske möter vi någon eller några som blir nya Roxette, Robyn, Avicii, Zara Larssson med flera…

About Brooklyn

Relaterade inlägg