Magisk musik skapas i Sotenäs

mars 31, 2023 owpeter

Magisk musik skapas i Sotenäs

Sotenäs kommun

Optagonen Workshops tillbringade en fantastisk vecka tillsammans med eleverna från Kungshamns skola och Hunnebrostrands skola i Sotenäs. Det var en vecka fylld med spännande låtskrivarworkshops, där eleverna visade upp sin imponerande talang och kreativitet.

Eleverna från båda skolorna visade stort engagemang och intresse för musik och låtskrivande. Vi blev imponerade av deras mod att ta risker och testa nya idéer. Samarbetet mellan eleverna ledde till skapandet av unika och personliga låtar som verkligen imponerade på oss. Att skriva riktigt bra låttexter kan verka som en nästan omöjlig uppgift, men det behöver inte vara så. Vi visade eleverna att med dagens tillgång av resurser finns det många metoder och tekniker som kan göra låtskrivande spännande, smidigt och roligt. Vi delade också med oss av hemligheterna bakom hur de största artisterna skapar sina framgångsrika låtar och texter.

Det gjorde oss glada att se eleverna samarbeta och hjälpa varandra under veckan. Att skriva musik kan ibland kännas som en ensam process, men när man får arbeta tillsammans kan det bli något alldeles speciellt. Det var fantastiskt att se eleverna lära sig vikten av att lyssna på varandra och hur man kan skapa något helt fantastiskt tillsammans. Det var en riktigt rolig och belönande process, och det gav oss verkligen en inspirerande upplevelse!

Tack till Sotenäs kommun och eleverna från Kungshamns skola och Hunnebrostrands skola för en fantastisk vecka. Ni var otroligt duktiga och vi är så glada över att ha haft möjligheten att arbeta med er!

Workshopparna leddes av Uygar Duzgun, Jonathan Dahl och Tim Lindfors.

Här kan du lyssna på de senaste albumen och singlarna på Spotify.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,