Klartext Rapporterar från Inspirerande Musikverkstad

januari 19, 2024 Scott Millien

Klartext Rapporterar från Inspirerande Musikverkstad

Timrå kommun

[aikit_audio_player]

Bakgrund och Historia om Klartext

Klartext är ett unikt radioprogram som startade den 11 april 1994 och sänds av Sveriges Radio i kanalen SR P4. Programmet skiljer sig genom sitt fokus på att presentera nyheter på ett enklare och mer lättförståeligt sätt. Detta gör det tillgängligt för en bred publik, inklusive personer med kognitiva funktionsnedsättningar. Klartexts mål är att göra nyheter tillgängliga för alla, vilket har resulterat i en stor och varierad lyssnarskara.

Genom sin tillgängliga framställning av aktuella händelser bidrar Klartext till en ökad medvetenhet och förståelse för nyheter bland personer som kanske inte når eller förstår traditionella nyhetskällor. Detta inkluderar nyhetsförmedling på ett lugnare sätt och med enklare ord, vilket har fått stor uppskattning från dess lyssnare och har bidragit till dess långvariga framgång.

Vår Tacksamhet och Vision för Kultur och Utbildning

På Optagonen AB är vi oerhört tacksamma för att Klartext på Sveriges Radio valde att uppmärksamma vårt arbete. Detta reportage är inte bara en bekräftelse på våra framsteg utan även en vital plattform för att sprida vår vision om kultur och utbildning till en bredare publik. Våra kärnvärden fokuserar på att göra kultur och utbildning tillgängliga och engagerande för alla, vilket harmonierar med Klartexts mål att presentera nyheter och information på ett enklare och mer tillgängligt sätt.

Vår vision på Optagonen AB är att använda kreativa uttrycksformer som musik, teater, dans och konst för att stärka unga individers självkänsla och självförtroende. Vi strävar efter att vara en ledande aktör inom kulturell utbildning och ser detta som ett sätt att bidra till en mer inkluderande och förstående värld. Genom våra workshops och aktiviteter har vi sett hur kultur kan vara en kraftfull katalysator för personlig tillväxt och samhällsförändring.

Besök i Timrå: Klartext Skildrar Optagonen AB:s Musikverkstad

I ett avsnitt av Klartext får lyssnarna följa med oss på Optagonen Workshops till en specialanpassad skola i Timrå, där vi håller en av våra inspirerande låtskrivarverkstad.

För att få en mer omfattande upplevelse bjuder vi in er att lyssna på hela avsnittet av Klartext. Följ länken nedan för att höra reportaget

Lyssna på Klartexts särskilda avsnitt om Optagonen AB:s musikverkstad i Timrå

,,,,,