Vi blickar framåt | Skapande-skola | Lovverksamhet

januari 10, 2022 owpeter

Vi blickar framåt | Skapande-skola | Lovverksamhet

Workshops för ungdommar

Under pandemin fick vi ställa om och utveckla Optagonen för att kunna ge barn och ungdomar en fortsatt utveckling med våra online-workshops för Låtskrivning, Musikproduktion, Videoredigering och SagoTajm. Corona har tyvärr inte släppt greppet om oss än men det kommer inte att stoppa oss att skapa ännu mer magi under 2022.

Vi vill tacka alla våra fantastiska deltagare som vi har fått lära känna under året som varit händelserikt och givande med många oförglömliga möten och minnen. Det är genom elever och ungdomarnas kreativitet, kämpaglöd och positivitet som vi har lyckas skapa magi tillsammans.

Sist men inte minst vill vi tacka alla kommuner, skolor, fritidsgårdar, bibliotek och ledare för ett fantastiska samarbete. Utan er, Skapande-skola och lovverksamhet hade detta inte varit möjligt.

Skapande-skola

Alla barn och unga har rätt att få kulturella upplevelser som vidgar deras vyer, ger perspektiv och förståelse för världen de lever i och som möjliggör för dem att påverka och förändra sina och andras levnadsvillkor. Statens kulturråd fördelar bidraget Skapande skola, vilket syftar till att barn och unga ska få ta del av professionell kulturverksamhet i skolan. Bidraget fördelas årligen och omfattar grundskolans fk-åk 9.  Läs mer på https://www.kulturradet.se/sok-bidrag/vara-bidrag/skapande-skola/ eller https://optagonen.se/skapande-skola/

Tack vare Skapande-skola har vi fått en helt annan möjlighet att nå ut till barn och unga och stärka deras självförtroende och självkänsla.

Lovverksamhet

Lovverksamhet är en statlig budget för kommuner att söka så att ungdomarna kan ha kulturaktivitet på fritidsgårdar, Bibliotek m.m under loven. Kulturaktivitet är viktigt och behöver utföras av professionella aktörer som bygger gemenskap och framförallt gör det kul. Alla barn och unga har rätt till att träffa människor och ha kul under sina lediga dagar från skolan och för att hitta nya kompisar och växa genom att träffa professionella kulturaktörer.

Vi här på Optagonen ser fram emot ett spännande 2022 tillsammans med er alla. Vi erbjuder anpassade workshops för Bibliotek, Fritidsgårdar och även utomhus aktivitet.

Tack alla för ett fantastiskt 2021 och vi siktar på att 2022 blir ett lika om inte mer ett fantastiskt år.

 

,,,,,,,,,,,,,