Magiskt låtskrivande i Härnösand

september 23, 2022 owpeter

Magiskt låtskrivande i Härnösand

Härnösand kommun

Magi i Härnösand

Under vecka 37 och 38 var Optagonen på besök i Härnösands kommun där vi besökte Wendela Hellmanskolan, Hedda Wisingskolan och Kastellskolan. Alla skolorna hade mycket hög och härlig energi att bjuda på och såg till att det blev massor av magiska stunder. Det är alltid lika roligt att få träffa nya elever och få ta del av kulturen i kommunen där vi alltid hittar talangfulla elever som brinner för musik.

Eleverna fick dela upp sig i olika grupper där de arbetade tillsammans och skapade låtar efter varandras tankar och idéer. Det var underbart att se alla ta risker samtidigt som de fortfarande arbetade tillsammans på ett kreativt och grymt sätt. Det är inte det lättaste att våga framföra sina idéer och tankar inför alla klasskamrater och sen på detta våga plocka upp mikrofonen och sjunga sina låtar högt. Till en början var eleverna skeptiska till att dom skulle klara av detta, men alla klasser lyckades med uppgiften och det skapades många spännande och roliga låtar.

Våga ta sig mod att sjunga

Att våga sjunga inför publik krävs det mycket mod och självförtroende; framför allt när detta kanske är första gången man ställs inför detta. Att sjunga sina låttexter inför klasskamraterna kan vara en utav den största rädslan och utmaningar eleverna ställs inför på workshopparna. Det är skrämmande i början, men när vi väl kommer till inspelningsdelen i workshoppen visar vi eleverna att det gör inget om man inte tror att man har en bra sångröst utan det fixar man sedan efteråt i redigeringen så att allt låter bra. Vi visar också eleverna hur dom stora artisterna jobbar under sina inspelningar för att det ska låta så bra som möjligt.

Bryta barriärer och gå utanför sin bekvämlighetszon

Med rätt verktyg och uppmuntran hittar många elever modet att bryta sig igenom den personliga barriärer och övervinner den skrämmande utmaningen att sjunga sina låttexter framför sina klasskamrater. Vi ser inte bara den glädje som uppstår hos eleverna efter inspelningen utan även hur mycket dom växer och godkänner sina egna röster under workshopparnas förlopp. Det är alltid lika inspirerande att se eleverna hitta mod, förbättra sitt självförtroende och självkänsla under varje workshop. Det får oss här på Optagonen att känna oss extremt stolta och entusiastiska inför framtiden.

Vi vill tacka Härnösands kommun för att vi fick komma till er och träffa alla underbara elever på Wendela Hellmanskolan, Hedda Wisingskolan och Kastellskolan. Det är alltid lika roligt att se nyfikenheten och intresset växa hos eleverna och skolorna under tiden vi är på plats. Vi hoppas att vi får komma tillbaka så snart som möjligt och skapa mer magi med er.

Workshopparna leddes av John Landenfält, Martin Masarov och Alex Jassim

Kolla in dom senaste albumen och låtarna på vår Spotify. Läs även om vår senast vistelse i Boden.

 

 

 

 

, , , , , , , , , , ,

Comment (1)

Comments are closed.