Kreativitet flödar igen på Vasaskolan

juni 19, 2023 owpeter

Kreativitet flödar igen på Vasaskolan

Skövde kommun

Vi på Optagonen Workshops har återvänt från två fantastiska dagar på Vasaskolan i Skövde kommun. Vi höll i två mycket engagerande workshops, den ena med fokus på musikproduktion och den andra som en låtskrivarverkstad. Energin och entusiasmen från eleverna var inspirerande och vi är glada att få dela med oss av våra erfarenheter.

Under den första dagen dök vi djupt ner i musikproduktionens värld. Vi visade eleverna hur en låt blir till, från idé till färdigt verk. Vi diskuterade hur en låt är uppbyggd och tittade närmare på de olika elementen som skapar en komplett musikalisk upplevelse. Med hjälp av Logic, visade vi hur man kan skapa samplingar. Eleverna fick utforska detta genom att spela in allt från klapp till mopedtutor på sina telefoner och skickade inspelningarna till oss. Dessa använde vi sedan för att skapa beats och visa dem processen bakom. Att se deras kreativitet komma till uttryck på detta sätt var otroligt givande.

Den andra dagen ägnade vi åt vår låtskrivarverkstad. Eleverna fick chansen att skapa sina egna låtar, vilket ledde till två spännande och innovativa musikstycken. Speciellt glädjande var att se ett tjejgäng, som varit med oss förra gången, komma tillbaka och skapa en ny låt.

Att hålla dubbla workshops innebar dubbel dos av kreativitet, inspiration och lärande – för både oss och eleverna. Vi är stolta över vad vi har uppnått tillsammans och ser fram emot att komma tillbaka till Vasaskolan för fler workshops i framtiden.

Dessa två dagar i Skövde har bevisat att musik är ett kraftfullt verktyg för att engagera, utbilda och inspirera unga människor. Tack till Skövde kommun och alla elever på Vasaskolan som deltog. Det har varit en fantastisk upplevelse att få möjlighet att skapa och lära tillsammans. Rob Milo och Jonathan Dahl ledde workshopparna, och vi hoppas att vi snart får komma tillbaka till er!

Lyssna på den grymma låten “Nothing to Lose” som skapades av eleverna när vi var där vecka 10.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,