Elever i Stenungsund blomstrar i kreativitet med Soundtrap

mars 22, 2023 owpeter

Elever i Stenungsund blomstrar i kreativitet med Soundtrap

Stenungsund kommun

Wow, vilka två veckor det har varit för Optagonen Workshops under vår Soundtrap workshop i Stenungsund kommun! Det har varit en tid full av glädje och kreativitet när eleverna har utforskat allt som Soundtrap har att erbjuda. Med detta fantastiska verktyg har eleverna kunnat skapa fantastisk musik och ljudinnehåll på ett lekfullt och enkelt sätt. Från musikprojekt till bakgrundsmusik för videor, ljudböcker, podcasts och mer – inga gränser finns för vad som är möjligt!

Optagonen Workshops är övertygade om att tekniken och verktygen som finns tillgängliga idag kan göra musikproduktion tillgängligt för alla, oavsett tidigare erfarenhet eller bakgrund. Vi tror att musik och ljudproduktion är en fantastisk plattform för elever att utveckla sin självkänsla, kreativitet och samarbetsförmåga.

Vi är otroligt imponerade över elevernas inlärningskurva och hur snabbt de har lärt sig att använda Soundtrap. Det var fantastiskt att höra eleverna uttrycka sin entusiasm och många skulle vilja göra detta varje vecka. Även de som inte var helt säkra på om det var något för dem, blev glatt överraskade och kunde inte motstå att delta och skapa! Elevernas entusiasm och engagemang för projektet var smittsamt och vi kunde inte ha varit mer stolta över vad de har uppnått. Under bara två veckor har vi sett deras musikaliska och kreativa förmågor blomstra och vi är helt övertygade om att deras talanger kommer att fortsätta att växa och utvecklas i framtiden.

Tack till eleverna, skolorna och Stenungsund kommun för deras öppenhet och samarbete. Det har varit en otrolig upplevelse för oss alla och vi ser verkligen fram emot att arbeta på fler spännande projekt som detta i framtiden. Vi hoppas att fler skolor runt om i landet kommer att se värdet i att integrera musik och ljudproduktion i undervisningen och ge sina elever möjligheten att upptäcka nya passioner och talanger samtidigt som de lär sig viktiga färdigheter för livet.

Ledarna för workshopparna var Erik Runeson och Alex Jassim.

, , , , , , , , , , , , , , , ,