Orust elever gör professionell podcast

juni 2, 2022 owpeter

Orust elever gör professionell podcast

Orust kommun

Vi på Optagonen Workshop fick den fantastiska möjlighet att besöka skolor i hela Orust kommun under vecka 19 och 20 för att inspirera och lära elever hur man spelar in och mixar för att skapa en professionell podcast. Eleverna tyckte att detta var väldigt spännande och kul men även lite läskigt att få spela in sin egen röst inför klasskompisarna. Vi visade hur man inleder en podcast på ett bra och intressant sätt så att lyssnarna fastnar direkt och vill fortsätta att lyssna på podcasten. Det var många som var oroliga för att göra fel när vi spelade in men vi visade eleverna att det inte gör något om man råkar säga fel utan det klipper man bara bort senare och spelar in på nytt. Eleverna blev då riktigt taggade på att få spela in och det är så roligt att se att dom vågar ta plats och utmana sig själva i något som är väldigt skrämmande för dom flesta. En utav podcast som eleverna gjorde handlade om vilka snabbmatskedjor som har den godaste maten. Den andra podcasten handlade om att det var många elever som drömmer om att få bli fotbollsproffs senare i livet. Vem vet kanske vi hade den första podcasten med den nya Zlatan eller Lotta Schelin.

Det har varit två fantastiska veckor här i Orust som vi sent kommer att glömma. Vi kan inte vänta på att få komma tillbaka och skapa mer minnen med alla härliga elever❤.
Nu kommer vi att bearbeta och finjustera dom podcasts som eleverna skapade och förbereda för att släppas på Spotify om ca 6 veckor?

Ett stort tack till Orust kommun för att vi fick komma till er och inspirera alla elever.

Även ett stort tack till Erika Olofsson på ST-tidningen som var på plats och gjorde ett grymt reportage som ni kan läsa i länken här

 

 

,,,,,,