Lär känna | Adam Carlsson

januari 20, 2023 owpeter

Lär känna | Adam Carlsson

Producent

Adam Carlsson har haft en långvarig passion för musik som började i tidig ålder. Han kommer från en musikalisk familj och har alltid varit omgiven av musik. Han har lärt sig att spela flera instrument som gitarr, piano och trummor under årens gång. Adam började med att experimentera med musikproduktion redan som 12-åring med programmet Reaper. Men det var under sommaren 2015 som han blev mer engagerad och seriös i sin musikproduktion. Idag använder han främst FL Studio och Logic för att skapa musik.

Under gymnasiet studerade Adam musikproduktion på Rytmus, vilket gav honom en bra grund för att fortsätta utveckla sin kunskap. Efter avslutade studier startade han en egen onlinekurs i musikproduktion för att dela med sig av sin erfarenhet samt förbättra sina egna produktion. Han har blivit en respekterad person inom musikbranschen och inspirerat många genom sin karriär.

Adams talang har gett honom möjligheten att fått jobba med stora producenter som har hamnat på Billboard-topplistan i Sydkorea samt den svenska topplistan flera gånger. Han har haft äran att se några av världens ledande DJ:s och musikproducenter i studion. Genom detta, har han fått en bredare kunskap inom musikproduktion.

Det är uppenbart att musik betyder mycket för Adam och hans talang har lett honom till stora framgångar inom musikbranschen. Han fortsätter att inspirera andra genom sin kreativitet, talang och drivkraft efter att lära sig mer. Adams resa har bara börjat och vi på Optagonen Workshops ser ivrigt fram emot vart Adams driv och talang kommer att ta honom.

Hur kom du i kontakt med Optagonen Workshops?

-Jag hade en egen onlinekurs under 2021 och hamnade lite av en slump i kontakt med Scott. Därefter tog vi ett samtal tillsammans och har sedan dess åkt iväg på Workshops med Optagonen.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för att vara en del av Optagonen Workshops?

-Tyckte det verkade som en rolig erfarenhet och skönt att komma iväg från Stockholm lite. Ut och se Sverige helt enkelt.

Hur länge har du jobbat på Optagonen Workshops?

-Jag har jobbat sedan ett år tillbaka.

Berätta lite om din roll på Optagonen Workshops

-Jag är musikproducent så jag producerar färdiga beats som jag tar med mig ut på workshoparna som eleverna för sjunga till.

Vad är det bästa med att jobba på Optagonen Workshops?

Förstaklass biljetterna på tågen. Riktigt najs med kaffe, breda stolar etc men skämt åsido? att ha möjligheten att resa runt i hela Sverige och samtidigt få arbeta med musik.

Vad har du lärt dig under din tid hos Optagonen Workshops?

-Har blivit snabbare på att mixa vocals och känner mig mer bekväm i att prata framför grupp jämfört med vad jag gjorde innan.

Har du något speciellt minne från någon workshops?

-Har minnen från alla jag jobbat med. Första gången jag åkte iväg med Scott och Robin, Lisa, Alex, Erik, och John.

Vad brinner du för vid sidan av arbetet?

-Musik.

Vem, vilka eller vad inspirerar dig?

-Har många favoritartister/producenter som jag inspireras av. Min far är också en bra inspirationskälla när det kommer till arbetsmoral. Inspireras av mycket runt omkring mig, personer jag är med samt saker jag ser/hör.

Lyssna på de senaste album och singlar på vår Spotify

,,,,,,,,,,,,,,