Giving People: En stark kraft mot barnfattigdom i Sverige

maj 31, 2023 owpeter

Giving People: En stark kraft mot barnfattigdom i Sverige

Giving People: Gör skillnad för utsatta barn och barnfamiljer

Optagonen Workshops stödjer Giving People:

På Optagonen Workshops tror vi på att göra skillnad i samhället genom att stödja organisationer och initiativ som kämpar för en bättre framtid. En sådan organisation som vi med stolthet stöttar är Giving People. Med en passionerad strävan att hjälpa barnfamiljer i ekonomisk utsatthet, förebygga fattigdom och minska sociala klyftor har Giving People blivit en betydande kraft för förändring i Sverige.

Giving People har ett engagerat fokus på att stödja barn som kanske inte kan ta för givet att kunna äta frukost och middag hemma, barn som inte alltid kan räkna med att ha varma skor när kylan kommer och barn som får stanna hemma alla lov och helger när deras kompisar deltar i olika aktiviteter. Genom att ge stöd i form av matkassar, blöjor, kläder, skor och aktiviteter till barn, strävar Giving People efter att fylla dessa grundläggande behov hos barnfamiljer som kämpar med ekonomiska svårigheter. I detta blogginlägg kommer vi att utforska Giving People verksamhet, deras målgrupp och deras förmåga att snabbt erbjuda akut hjälp till barnfamiljer.

OWDiscrod Imagine a beautiful scene where a delicate hand lovin 93c78d27-cdc3-4267-8ebb-c68f768808e9

Organisationens uppdrag och mål:

Giving People har ett starkt engagemang för att hjälpa barnfamiljer som lever i ekonomisk utsatthet. Deras arbete sträcker sig över flera områden, inklusive att förebygga att familjer hamnar i fattigdom, bekämpa utanförskap och sociala klyftor samt påverka samhället genom att belysa och prata om barnfattigdom. Med fokus på barnens välmående och framtid arbetar Giving People för att skapa debatt kring ämnet och påverka politiker för att göra verklig förändring möjlig.

OWDiscrod Imagine a magical moment where a young child rushes i f8a3d907-3a4d-4b57-b267-f6026e56bfe4

Målgruppen och behovet av hjälp:

Giving Peoples huvudsakliga målgrupp är utsatta barn i Sverige som lever i fattigdom samt barnfamiljer som befinner sig på gränsen till fattigdom. Tyvärr lever idag omkring 186 000 barn i vad som klassas som relativ fattigdom baserat på hushållets inkomster. Ytterligare 175 885 barn befinner sig i familjer där inkomsterna utmäts av kronofogden, vilket gör dessa barn till en högst utsatt målgrupp. Giving People fungerar som en räddningsplanka för familjer som behöver akut hjälp för att ta sig ur en svår situation och bryta den potentiellt permanenta fattigdomen. Genom att erbjuda mat och andra livsnödvändiga förnödenheter ger Giving People inte bara omedelbar lindring utan även en väg ut ur fattigdom på lång sikt.

OWDiscrod Imagine a heartwarming scene where a child sits on th d752bb89-a836-4007-b502-84e247a32006

Akut hjälp och snabbhet:

En av Giving Peoples styrkor ligger i deras förmåga att agera snabbt och effektivt. Organisationen arbetar med akut hjälp, levererar mat och andra förnödenheter till barnfamiljer över hela Sverige. Genom att mobilisera ett nätverk av givare, vanliga privatpersoner som delar organisationens vision, kan de leverera hjälp inom några dygn, vilket gör stor skillnad i familjernas liv. Utöver deras akuta insatser, är Giving People även engagerade i att ge tusentals barnfamiljer möjligheten att uppleva en äkta jul varje år, komplett med julklappar och julmat. Många av de familjer de stödjer kämpar ekonomiskt och saknar möjligheten att spara inför julen. I vissa fall tar dessa familjer till och med smslån i desperation för att kunna skapa en julupplevelse för sina barn.

När organisationen tar emot ödmjuka och anspråkslösa ansökningar från föräldrar, påbörjar de sitt arbete med att sprida julmagi. De säkerställer att varje familj får julmat och att barnen får en av sina önskningar uppfyllda. Under 2019 hjälpte Giving People 3522 barnfamiljer att fira jul och delade ut omkring 3000 julklappar via andra föreningar. För att möjliggöra detta viktiga arbete samlar de in donationer genom sociala medier och deras gåvobutik på sin hemsida. De samarbetar även med hotell och köpcentra i vissa städer för att samla in fysiska gåvor och presentkort. Tack vare dessa ansträngningar och den unika snabbhet som kännetecknar deras akuta insatser, kan Giving People fortsätta att sprida både omedelbar hjälp och julglädje till de familjer som behöver det mest.

a family with children celebrating Christmas together

Tillsammans mot barnfattigdom: Optagonen Workshops uppmanar till stöd och engagemang för Giving People

Vi på Optagonen Workshops uppmanar också andra att överväga att stödja Giving People och deras betydelsefulla arbete. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad och hjälpa till att skapa en mer rättvis och inkluderande framtid för alla barn i Sverige.  Genom att sprida medvetenhet om Giving People kan vi tillsammans kämpa mot barnfattigdom, främja social rättvisa och skapa en bättre framtid för kommande generationer.

givingpeople logo

,,,,,,