Elever i Vimmerby skapar musikmagi

februari 17, 2023 owpeter

Elever i Vimmerby skapar musikmagi

Vimmerby kommun

Under vecka sex var vi på Optagonen Workshop på Vimarskolan och Astrid Lindgrens skola i Vimmerby kommun för att göra musik med elever med vår låtskrivarverkstad.
Workshopparna leddes av John Landenfelt (Shazaam) och vår nya producent Per Berglin.

Uppmuntrande av elevernas kreativitet genom samarbete och uttryck

Eleverna var helt fantastiska! De imponerade verkligen på oss med sin kreativitet och sin förmåga att skapa fantastiska låtar. Det var otroligt inspirerande att se hur dessa elever vågade ta plats och utforska sin kreativa sida. Det visar verkligen hur viktigt det är att uppmuntra eleverna att ta chanser och att ge dem frihet att utveckla sin kreativitet. Att ge eleverna möjlighet att samarbeta och skapa tillsammans är också avgörande för deras kreativa utveckling. Det är fantastiskt att se hur det kan öppna upp för nya idéer och perspektiv, och hur eleverna kan inspirera varandra till att skapa något helt unikt och spektakulärt.

Ökad självkänsla och självförtroende

För många elever kan det vara pirrigt att sjunga. Men med rätt verktyg och uppmuntran kan de övervinna sina rädslor och personliga hinder. Det är fantastiskt att se hur självkänslan och självförtroendet växer hos eleverna när de har tagit mod till sig och sjunger med hela hjärtat. När eleverna har spelat in sina låtar ser vi alltid glada miner hos dem. De känner en genuin stolthet och glädje över vad de har åstadkommit, och det är en sådan underbar känsla att se. Vi är glada att eleverna har haft kul med att spela in i vår studio och vi ser fram emot att höra deras färdigproducerade låtar!

En magisk utstrålning och grymma låtar

Det är alltid inspirerande att få stödja varje elevs personliga resa mot större självförtroende och självkänsla. Att se eleverna utvecklas och uttrycka sig själva på ett sätt som de kanske inte trodde var möjligt är verkligen en av de mest belönande delarna av vårt arbete. Det är fantastiskt att se hur deras självförtroende växer och hur de blir modigare och mer självsäkra.

Denna upplevelse får oss på Optagonen Workshops att känna oss stolta och entusiastiska inför framtiden. Att få vara en del av elevernas musikaliska resa och hjälpa dem att hitta sin egen röst är något som verkligen uppmuntrar oss att fortsätta. Vi tror att varje elev har en unik talang och potential, och det är vår uppgift att hjälpa dem att nå den.

Alla gjorde verkligen ett fantastiskt jobb och stämningen var alltid på topp och det blev verkligen en hel hög av grymma låtar. Det kommer ta ungefär sex veckor för låtarna att bearbetas innan de släpps, men det kommer definitivt vara värt att vänta på. Vi kan inte vänta tills vi får höra dem på högsta volym!

Stort tack Vimmerby kommun för att vi för att vi fick komma till er och träffa alla underbara elever på Vimarskolan och Astrid Lindgrens skola. Vi kan inte vänta tills vi ses igen?

Även stort tack till P4 Kalmar som var på besök och gjorde ett reportage

Denna teckning blir grunden till ett helt otroligt albumomslag!??

Vimmerby-omslag-bild på hjärta

Lyssna på den senaste musiken på vår Spotify-sida!

,,,,,,,,,,,,,,,