Elever i Lycksele tar musikskapandet till nya höjder

april 22, 2022 owpeter

Elever i Lycksele tar musikskapandet till nya höjder

Lycksele Kommun

Vilka fem underbara musikskapande dagar det blev på Furuviksskolan i Lycksele kommun. Vi hade premiär med våran Soundtrap workshop som är en online studio som är enkel att använda för att snabbt komma igång med kreativiteten inom musikskapandet och podcast. Så fort eleverna fick se hur enkelt det kan vara att skapa olika sortens musik med Soundtrap så var det maxat och fokus från första stund och eleverna kunde inte bärga sig att få lära sig att skapa sin egen musik och sina egna låtar. Sista passet visade vi hur man kan spela in sin egen röst tillsammans med olika effekter och bakgrundsmusik för att tillexempel skapa en berättelse eller podcast. Det var många som ville prova att spela in sina egna röster vilket var mycket starkt utav dom då det kan vara skrämmande att stå med mikrofonen i handen inför alla klasskamrater.
Det var otroligt kul att se den kreativitet och samarbetet som uppstod och stor beröm till alla elever för deras tålamod, uppmärksamhet, kreativitet och mod!

Vi fick feedback från två lärare i Lycksele som hade detta att säga om workshopen.

”Vilka härliga och lärorika workshops vi hade under vårterminen och under ledning av Erik Runeson och Adam Carlsson. Mycket pedagogiska och proffsiga och de hade ett jättefint bemötande gentemot eleverna. Jag hade aldrig kunnat ge eleverna i mellanstadiet all den här kunskapen under musiklektionerna på egen hand. Vi fick så mycket inspiration och det blev en riktig höjdare. När veckan var slut hade vi 69 mycket glada och nöjda elever. (och lärare) “Bästa veckan ever ! ❓ ”
– Pia Söderqvist-Larsson Legitimerad lärare
Lycksele kommun.
”Lärare Lycksele Kommun. Jag gick själv runt i mellanstadiet och undrade hur man producerade eller gjorde egen musik som man sedan kunde lyssna på i till exempel bilen. Soundtrap Workshopen är perfekt för att lära sig och ta första steget in i musikproduktion på en nivå som passar både de elever som har testat att producera förut och de som precis har börjat. En Workshop som jag själv önskar att jag hade i mellanstadiet. Eleverna satt som fastklistrade vid sina skärmar och det märktes att de tyckte det var väldigt roligt!”

Ett stort tacka till Lycksele kommun och alla ledare för att vi fick komma och inspirera och skapa minnen för livet med alla fantastiska och underbara elever.

Vi hoppas att vi får komma tillbaka i framtiden och skapa mer oförglömliga minnen.

 

 

.

 

 

 

 

,,,,,,,,,,