Lär känna | Martin Masarov

december 29, 2022 owpeter

Lär känna | Martin Masarov

Inspiratör / Producent / Artist

Stockholmsbaserade Martin Masarov har gjort sitt avtryck i musikbranschen och kan skryta med en imponerande karriär med många framgångar.

Martin har sedan debutåret 2014 levererat högkvalitativa produktioner och låtar som streamats miljontals gånger. Med hiten “Fgirl” som skrevs till den omåttligt populära norska tv-serien Skam är han ett namn på mångas läppar. Tidigare signerad till Universal Music släppte han även ”För mycket text i refrängen” som var en känga till byråkratin i musikbranschen, som komiskt nog släppte in honom i finrummen.

Martins kreativa talanger har lett till framgång, från egna projekt till produktion och skrivande för några av världens mest kända artister. Från Nadja Holm, Million Stylez och Jah Cure till VICTORIA i Eurovision 2021, fortsätter Martin att göra ett avtryck i musiken med varje projekt han ger sig in på.

Martin har en förmåga att kombinera de bästa delarna av hiphop, soul och R’n’B för att skapa ett sound som är unikt för honom. Hans drivande rytmer smälter sömlöst samman med syntar och fängslande beats för att skapa en djupt uppslukande lyssningsupplevelse. Hans kombinationer innehåller vackra folkkörer som sjunger i 10-stämmiga sånger med hårda, distortade basar och tunga beats, eller kombinerar mjuka falsettvokaler med golvskakande 808 basar för en kraftfull effekt.

Utöver musiken så ägnar sig Martin en del åt reklambranschen – och hans talang har uppmärksammats av ett antal kända varumärken. Han är ansvarig för att skapa kompositioner eller låna ut sin röst och har på senare tid bidragit till kampanjer för Lenovo, New Balance, Risifrutti, Fanta och TV3. Du kan alltså med stor sannolikhet höra hans röst eller hans produktioner på reklamerna du ser på TV eller hör på radio.”

Martin har bevisat sitt värde gång på gång genom att spela en viktig roll i flera framgångsrika genomförandet av låtskrivarverkstad, musikvideo och sagotajm workshops. Hans bidrag har varit ovärderlig! Dyk in i en fängslande resa med “Rickard The Alien” där Martin tar på sig rollen som berättare och ger liv åt denna fantastiska berättelse.

Hur kom du i kontakt med Optagonen Workshops?

-Via Rob Milo som är en god vän/först kollega inom musiken. Han introducerade mig till bolaget och jag gjorde min första workshop kort därefter.

Vad var det som gjorde att du bestämde dig för att vara en del av Optagonen Workshops?

-Det lät givande och som ett roligt jobb. Mycket riktigt var det så. Coolt att få vara en del av det.

Hur länge har du jobbat på Optagonen Workshops?

-Jag har jobbat sedan juni 2022.

Berätta lite om din roll på Optagonen Workshops

-Jag är främst producent och ibland inspiratör. Trivs bra med rollerna, då jag tycker om att vara effektiv i min roll som producent. Det får jag utrymme för under workshopsen med Optagonen.

Vad är det bästa med att jobba på Optagonen Workshops?

-Ett otroligt bra team i ryggen men också att få träffa så många intressanta människor runtom i landet. Det är häftigt att få träffa dessa råa talanger och få dem att inse att de kan ha en god chans att lyckas utvecklas inom musiken med lite motivation

Vad har du lärt dig under din tid hos Optagonen Workshops?

-En lärdom som också kommit ifrån många år som producent – att alla har olika vägar att ta sig till mållinjen. Mitt jobb som producent och inspiratör är helt enkelt att bana den vägen för personen som ställer sig bakom mikrofonen.

Har du något speciellt minne från någon workshops?

-Många fina minnen. Bergen i Arjeplog. Dialekten och folket i Åstorp. Bilresan från Sundsvall till Arvidsjaur för att nämna några jag kommer att ha med mig.

Vad brinner du för vid sidan av arbetet?

-Att skriva och producera musik. Att kombinera element från olika musikgenres och delar av världen är en USP jag skulle våga påstå att jag har.

Vem, vilka eller vad inspirerar dig?

-Jag inspireras framförallt av musik men också människor. Främst människor som har modet att följa sitt hjärta oavsett om det verkat logiskt för hjärnan alla gånger.

, , , , , , , , , ,